یکی از مشکلاتی که امروزه با افزایش طول عمر و ازدیاد افراد مسن در جامعه دیده می شود, بی اختیاری ادراری در زنان مسن می باشد.که این مسئله در موارد بسیاری به علت حجب وحیا و خجالت فرد مبتلا تا مدتهای زیادی پوشیده می ماند و در زمانی که شدت ان افزایش یافته و دیگر غیر قابل کنترل شده فرد به ناچار به پزشک مراجعه می نماید.
علل بی اختیاری در زنان در بعضی از موارد مشابه علل بی اختیاری در مردان بوده و در مواردی هم فقط در خانم ها دیده می شود.
از عللی که فقط در خانم ها باعث بی اختیاری ادراری می شود ,اشکال در عضلات کف لگن بوده که تظاهر ان می تواند افتادگی مثانه باشد.
اشکال در عضلات کف لگن معمولأ به علت زایمان های طبیعی و مکرر و سخت و همچنین عدم تحرک و انجام ورزش مرتب است.
افتادگی مثانه به صورت شایع در زنان میانسال به بالا و با زایمان های مکرر طبیعی ایجاد شده است که به صورت معمول همراه افتادگی و اشکال در چسبندگی قسمتی که به ان گردن مثانه گفته می شود به لگن می باشد.
بی اختیاری ادراری به صورت دفع قطرات ادرار در هنگام سرفه و یا خنده شدید می باشد,که البته در موارد خفیف اینگونه است به طوری که در موارد متوسط با سرفه و یا خنده های خفیف تر این بی اختیاری ظاهر شده و در موارد شدید بی اختیاری از دفع قطرات ادراری گذشته و فرد به صورت کامل حتی لباس خود را خیس می کند.
درمان این بیماران در اصل با جراحی بوده و متاسفانه چون اکثر این بیماران در هنگام جراحی فقط افتادگی مثانه ان ها درمان شده و افتادگی گردن مثانه در جای خود باقی مانده و ترمیم نمی شود.به همین علت بی اختیاری این بیماران باقی مانده و در ترد جامعه به خصوص در زنان میانسال و مسن این امر جا افتاده که درمان افتادگی مثانه با جراحی تاثیری در بهبود بی اختیاری نداشته و اکثریت از این امر اجتناب می نمایند.
قبل از عمل جراحی ترمیم این بیماران باید ثابت نمود مشکل از افتادگی مثانه و گردن مثانه می باشد , برای این امر بیماران را باید با دستگاه یورودینامیک مطالعه نمود.
دستگاه یورودینامیک قادر است به پزشک نشان دهد که مشکل از افتادگی مثانه و گردن مثانه بوده و سایر علل بی اختیاری مثل اشکال در عضلات مثانه و یا اسفنکترخروجی نمی باشد