عطاری - طب سنتی - زالو درمانی - گیاهان دارویی - گیاه درمانی

به رسمی ترین سایت طب سنتی ایران خوش آمدید

عطاری - طب سنتی - زالو درمانی - گیاهان دارویی - گیاه درمانی

به رسمی ترین سایت طب سنتی ایران خوش آمدید

دانلود جزوۀ کاربرد «مزاج‌شناسی» در انتخاب همسر و زناشویی



WWW.021DR.COM


جزوۀ کاربرد «مزاج‌شناسی» در انتخاب همسر و زناشویی


.
«مزاج‌شناسی» از مهمترین مبانی طب سنتی محسوب می‌شود و اطلاع از آن موجب برکات بسیاری در عرصه زندگی و سلامت می‌شود. یکی از عرصه هایی که این فن، کارآیی خود را نشان می‌دهد، بحث انتخاب همسر و همچنین در زندگی زناشویی و تنظیم خانواده است. بطور خلاصه، انسان ها دارای مزاج های مختلف هستند و هر کدام از مزاج ها، زمینۀ بروز توانایی ها و استعدادهای مرتبط با آن مزاج را فراهم می‌کنند. از آنجایی هر نیاز فطری، پاسخی را در محل خود خواهد داشت و برخی از این نیازها در ارتباط با امر زناشویی و زندگی مشترک هستند، پاسخ نیاز های هر فرد در این زمینه را باید در همسری جستجو کرد که توانایی پاسخگویی به این نیاز ها و خواسته ها را داشته باشد. در غیر اینصورت هر چه از این حالت دور تر شویم، مشکلات ناشی از عدم پاسخ‌گویی به نیاز ها در زندگی مشترک بیشتر نمایان می‌شود و به همان اندازه مشکل آفرین خواهد بود. از آنجایی که اختلاف در مزاج می تواند باعث اختلاف در برخی توانایی ها و استعدادها و تمایلات شود، علم مزاج‌شناسی که وظیفه تحلیل این اختلافات را بر عهده دارد، می تواند ابزار مناسبی برای تنظیم این اختلافات و همچنین فن مناسبی برای انتخاب مناسب باشد. 

(298 کیلوبایت، PDF)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
لینک کمکی: در صورتی که لینک بالا در دسترس نیست: (کلیک کنید)



* دوستان توجه داشته باشند: طرح این بحث، فقط جهت آشنایی اجمالی با مقوله کاربرد مزاج شناسی در امر ازدواج و زناشویی است و مطالب این جزوه تکلیف ما را با این بحث بطور کلی معلوم نمی کند، بلکه ریزه کاری های دقیقی در این مورد وجود دارد که خارج از بحث این جزوه می باشد. بطور کلیحالت مطلوب آن است که مزاج مرد از مزاج زن گرمتر باشد و حالت نامطلوب آن است که تفاوت بین زوجین از لحاظ مزاجی زیاد باشد. (مثلا مرد خیلی گرم و زن خیلی سرد باشد). در این جزوه مشابهت مزاج امری مطلوب گرفته شده اما ممکن است همین مشابهت مزاج نیز باعث عدم تعادل در زندگی شود. به عنوان مثال یک زوج صفراوی ممکن است هریک بخواهد حرف خود را به کرسی بنشاند! پس دوستان به این نکته توجه داشته باشند که این جزوه جهت آشنایی با یکی از مقوله های مهم طب سنتی و اسلامی می باشد و فقط به معرفی سرنخ هایی از این عرصه می پردازد و ادعای یک بحث کامل و همه جانبه را ندارد اما می تواند از بروز برخی مشکلات و عوارض شایعی که پس از ازدواج گریبانگیر زوجین می گردد جلوگیری نماید و روش صحیح حل مشکلات رفتاری و همچنین مشکلات جنسی و زناشویی را به آن ها آموزش دهد.

.WWW.021DR.COM /


عناوین جزوه:

کلیات طب سنتی و مزاج شناسیارکان، امزجه، اخلاط، اعضا، ارواح، قوا، افعال
نشانه ‌های کلی مزاج و علائم امزجه (دموی مزاجان، صفراوی مزاجان، بلغمی مزاجان، سوداوی مزاجان)
خصوصیات جنسی امزجه
خصوصیات مزاج گرم و سرد از حیث اخلاق
مزاج جنس مذکر و مونث عالم
مزاج و ازدواجانتخاب همسر به کمک مزاج   
مدیریت منزل و مزاج شناسی 
مزاج شناسی و مشکلات جنسی (1. در مسألۀ تقاضای جنسی، 2. درمسألۀ اوج گیری لذت جنسی)
درمان عدم تشابه جنسی زن و مرد    
تولید منی
نازایی
ازدواج در گذشته
 طلاق
تدابیر جماعافراط در جماع
فواید جماع مناسب
جماع برای چه مزاجی مناسب تر است؟
زمان مناسب برای جماع
دیگر فواید جماع مناسب
ضرر ترک دفعی جماع
دیگر ضرر های افراط جماع
اوقات مناسب و نامناسب جهت جماع
افرادی که جماع با آن ها مناسب نیست
آداب  واَشکال جماع
اَشکال جماع
بدترین شکل جماع
استمناء
اصول پس از مباشرت
دیگر اوقات نهی شده برای جماع
عوامل تضعیف کنندۀ قوۀ جنسی
مبهیات (افزاینده های نیرو و میل جنسی)، مولد منی، منعظات
مضعفات باه (کاهنده های نیرو و میل جنسی)


مناسب است که قبل از مطالعه جزوه، مطلبی را که در این باره در ذیل قرار داده ام مطالعه کنید تا با ذهنیت مناسب تری به سراغ جزوه بروید:



* چرا بحث مزاج‌شناسی را در مقولۀ مهمی چون «انتخاب همسر» پیش می‌کشیم؟ 
طب سنتی معتقد است که افراد با مزاج های گوناگون دارای توانایی ها و ویژگی های متفاوت جسمی و ذهنی هستند. طب سنتی این ویژگی ها را تحت قواعد مزاج شناسی، بصورتی قانونمند تحلیل کرده و طبقه بندی می‌کند. مثلا در میزان احساساتی بودن، بداخلاق بودن، آینده نگر بودن، جزء نگر یا کل نگر بودن، ترسو یا شجاع بودن، فرز یا کند بودن، باهوش یا کم هوش بودن، سرمایی یا گرمایی بودن، پسر زا یا دختر زا بودن، آرام یا شلوغ بودن، منزوی یا اجتماعی بودن، محتاط یا بلندپرواز بودن و ... 

خب! حالا من در ایتدا می‌خوام مثالی بزنم که در اون فقط به یکی از ویژگی های مورد ادعای طب سنتی اشاره میشه و بقیه ویژگی ها رو در نظر نمیگیرم:


«یک آقا پسر مذهبی برای خواستگاری دختری که خانواده براش در نظر گرفته به منزل دختر خانم میره ...  دختری مومن که همه سرش قسم می‌خورن و از ایمان و حجاب و حیاش تعریف می‌کنن! ... آقا پسر، مشعوف از حسن سلیقۀ خانواده با دختر خانم وارد گفتگو میشه و می‌بینه همانطوری که دلش می‌خواد با دختری طرفه که پایبند به تمامی اصول اعتقادی و ارزشی است و می‌تونه در رسیدن به اهدافش کمکش کنه ... دختر خانم هم خودش رو در مقابل پسری می‌بینه که از لحاظ فکری و روحی در شرایط خیلی خوبی هست و با انگیزه و مصمم و متعهد به اصول اعتقادی و دینی است ... بعد از گفتگو و سنجیدن اختلافات و تفاهمات، بالاخره کفۀ تفاهمات سنگین‌تر میشه و ازدواج سر میگیره ...»

پسر، یک فرد «دموی» است و دختر، یک فرد «بلغمی» ... طب سنتی میگوید: افراد دموی (مزاج گرم و تر) توان جنسی بالایی دارند و همچنین دارای میل جنسی (عشق) زیادی هستند. در مقابل، افراد بلغمی (مزاج سرد و تر) به علت سردیِ غالب در بدنشان، هم توان جنسی و هم میل جنسی کمی دارند. فرد دموی، بنا به اقتضای طبع خودش، بسیار آرزوی (نیاز) آمیزش دارد اما فرد بلغمی، تمایل کمتری به این کار دارد و این تضاد باعث می‌شود که دو طرف نتوانند همدیگر را ارضا کنند. فرد بلغمی به سبب درخواست زیاد همسرش برای آمیزش خسته می‌شود و از طرفی فرد دموی از عدم تمایل همسرش گله می‌کند. اگر هم به روی هم نیاورند، فشار ناشی از این عدم تطابق نیاز، (که باعث عدم ارضای صحیح جنسی میشود که باعث بسیاری از طلاق هایی است که امروزه به وقوع می پیوندد)، آرامش روانی زوجین را به هم می زند. 
WWW.021DR.COM

هر دو طرف، عنصر ایمان را داشتند (که مهمترین مبنای ازدواج است) اما زن بر اساس طبیعتش توان پاسخگویی به نیاز همسرش را ندارد. ( البته امکان ازدواج مجدد مرد را به عنوان یک راه حل، منتفی اعلام کرده ایم!!)

اگر فکر می‌کنید این موارد، قابل تحمل است پس نگاهی به اثر دیگر عدم تطابق مزاج این زوج می‌اندازیم:

طب سنتی می‌گوید: افراد گرم مزاج، سریعتر به اُرگاسم جنسی می‌رسند. اگر زوجین هر دو «گرم» باشند، چون هر دو سریع به ارگاسم جنسی میرسند پس مشکلی پیش نمی‌آید. اگر هر دو «سرد» باشند نیز وضعیت به همین شکل است. اما اگر مثل این دو نفر، مرد بسیار گرم مزاج باشد و زن سرد مزاج، مرد خیلی سریع به اوج میرسد ولی زن فاصلۀ زیادی تا به اوج رسیدن دارد. (البته در حالت کلی مرد سریعتر به اوج لذت جنسی می‌رسد. اما اگر تطابق مزاجی بین آنها نباشد این فاصله بیشتر خواهد شد). این وضعیت باعث می شود تا زن بطور کامل ارضا نشود و در نتیجه این امر می تواند باعث تنفر و انزجار او از شوهر شود ...
WWW.021DR.COM

خب! حالا فرض کنید این زوج بی اطلاع از مبانی تغذیه ای طب سنتی، هر دو، صبحانه چای و پنیر خورده اند (که هردوی این ها از غذاهای سردند) و نهار، زرشک پلو و مرغ (ماشینی) میل کرده اند که همراه آن ، گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ شده و احتمالا دوغ یا نوشابه هم موجود بوده که همگی بدون استثنا سردند ... شام هم بر اساس فرهنگ غلط غذایی امروز که به«گرمی و سردی»، اهمیتی نمی‌دهد، یکی از غذاهای رایج را که اکثرا سرد هستند (مثلا ماکارونی) خورده اند ... مرد، جوان و گرم مزاج است و غذاهای سرد آن روز (از لحاظ گرمی و سردی:) اگر حالش را بهتر نکرده باشد بدتر هم نکرده ... اما زن که یک قرد سردمزاج و بلغمی است، شب (مزاج شب هم سرد است) از شدت غلبۀ سردی ار حال می‌رود، و در حالی که مرد سرحال و پر انرژی است، زن نای حرکت کردن هم ندارد! این زن در حالت عادی هم پاسخگوی همسرش نبود حالا این مساله هم اضافه شده ... با توجه به مسائلی که قبلا ذکر کردم می توانید بقیه اش را حدس بزنید ... 
اما اگر هر دو گرم مزاج یا سرد مزاج بودند، با خوردن غذاهای مشابه، هر دو حالی شبیه به هم پیدا می‌کردند و نیازهایشان انطباق بیشتری با هم پیدا می کرد ...


تا حالا فقط به برخی اثرات جنسی عدم تطابق مزاج ها اشاره کردم. اما اگر سایر اختلافات طبیعی ناشی از عدم تطابق مزاج ها را هم اضافه کنیم، خواهیم دید که وقتی این ها با هم جمع شوند توانایی این را دارند که بهانه ای برای بروز اختلافات و بالاگرفتن نارضایتی ها و حتی ایجاد انزجار شوند. مثلا یک مرد گرم مزاج که روز سختی را گذرانده و عصبانی است نیاز به یک جرقه و بهانه دارد که این عصبانیت را در خانه بروز دهد. زن خانه هم یک فرد سرد مزاج است و در فصل بهار درها و پنجره های خانه را می بندد که سردش نشود. مرد اعتراض می‌کند که من گرمم شده و در را باز می‌کند و زن شکایت می‌کند که من سردم می‌شود. توجه کنید که چنین اختلافی یک امر طبیعی است و در بسیاری از خانه ها دیده می‌شود و در شرایط عادی ممکن است باعث خنده نیز بشود اما در شرایطی که مرد و زن از هم رضایت چندانی ندارند و فشار ناشی از عدم ارضای جنسی که عامل بسیار مهم و شایعی است، پایه‌های زندگی را سست کرده و با وجود این شرایط، عوامل بیرونی دیگری مثل شزایط محیط کار و ... طاقت طرفین را کمتر کرده، بروز اختلافات مکرر ناشی از عدم تطابق مزاج ها می‌تواند در بحرانی تر شدن روابط این دو نفر نقش ایفا کند. زن، لباس گرمتری می‌پوشد و مرد، در و پنجره را باز می‌کند، اما زن این ناراحتی را در درون خودش حبس می‌کند که شوهرش به حرف او توجهی نکرده است. مرد بلند پرواز است و این از خصوصیات فرد گرم مزاج است و وقتی برنامه های بلند پروازانۀ خود را با هیجان برای زنش تعریف می‌کند با برخورد سرد و منطقی او مواجه می‌شود. فرد سرد مزاج، ترسو است و شجاعت ریسک کردن ندارد و ممکن است بخواهد این ترس را به همسرش نیز منتقل کند. مرد هم معترض می‌شود که: « تو جلوی پیشرفت من رو میگیری!» ... وقتی که قرار است به مهمانی بروند، مرد خیلی سریع آماده می‌شود و زن، که سرد مزاج است، خیلی آرام و با حوصله خود را آماده می‌کند و مرد که گرم مزاج است، تحمل منتظر ماندن در یک جا را ندارد و مدام غر می زند که : «چرا اینقدر فس فس می کنی؟!»  و زن که به علت بلغمی بودن، گذشته نگر و منفی نگر است و نکات منفی گذشته را زود به یاد می‌آورد می‌گوید: «یادت رفته دفعۀ قبل که اونقدر عجله کردی آخرش چی شد؟ و ...»


طب سنتی می‌گوید: یکی از خصوصیات بلغمی مزاجان، خونسردی و بی‌خیالی آن‌ها در حوادث و مشکلات است. ضرب المثل «دنیا را آب میبرد او را خواب میبرد» در رابطه با آنها صادق است. حال اگر یک طرف بلغمی (سرد و تر) ‌باشد و طرف دیگر گرم باشد، یک طرف همیشه در اضطراب خواهد بود و طرف دیگر بی‌خیال. فرد گرم مزاج از بی‌خیالی طرف مقابلش خسته میشود و این وضعیت پس از جمع شدن با دیگر اختلافات ناشی از عدم تطابق مراج ها در دراز مدت می‌تواند باعث تنفر و انزجار او از طرف مقابلش شود. متقابلاً فرد سرد مزاج (بلغمی) نیز فرد گرم مزاج را به‌خاطر اضطراب و عجول بودنش سرزنش می‌کند.


نکته: دوستان خیلی به این موضوع توجه کنید که اون مواردی که ذکر کردم به همان صورت، با یک زندگی واقعی نمیخونه و یک سری نکات منفی رو گزینش کرده و پشت سر هم بیان می‌کنه. در یک زندگی واقعی حتی آن هایی که منجر به طلاق میشه، لحظات شیرینی وجود داره و همه‌ی تلخ و شیرین ها با هم یک زندگی را تشکیل می‌دهند. اثرات عدم تطابق مزاج در زندگی را باید با یک ذهنیت واقعی شناخت تا دید صحیحی نسبت به آن پیدا کرد و این نیاز به ممارست و تفکر در کنش ها و واکنش هایی داره که در زندگی هر شخصی پیش میاد. آنچه که ذکر کردم فقط برای این بود که منظورم را برسانم و ادعای یک بحث همه جانبه و دقیق را ندارم.


جمع بندی: اصل مطلب و خلاصه تمام آنچه می‌خواهم بگویم این است که: طب سنتی معتقد است انسان ها دارای مزاج های مختلفی هستند و این اختلاف در مزاج ها، باعث بروز اختلاف در نیازها، استعدادها، توانایی ها، ذهنیت ها و خصوصیات جسمی و ذهنی و ... می‌شود. ( و این به آن معنا نیست که فقط مزاج ها در تعیین این خصوصیات سهیم باشند) ... حال بحث ما این است: اگر فکر می‌کنید که این اختلاف ها و فاصله ها می‌تواند آنقدر موثر باشد که در کیفیت زندگی اثر محسوس بگذارد، پس مثل هر موضوع تاثیر گذار دیگری که در زندگی وجود دارد، این موضوع نیز اهمیت و جایگاه پیدا می‌کند و باید در نظر گرفته شود. بعبارت دیگر، اگر اینطور است که: «تفاوت در مزاج ها باعث تفاوت در نیاز ها و استعدادها و ... می شود»، آیا عدم تطابق در نیاز ها و توانایی ها برای زوجی که هر یک باید پاسخگوی نیازهای دیگری باشد، عنصر مهم و تاثیر گذاری محسوب می شود یا نه؟ ... 

WWW.021DR.COM
* اگر بدون درنظر گرفتن این موضوع ازدواج کردیم و یا نتوانستیم از آن در انتخاب همسر استفاده کنیم تکلیف چیست؟

شاید آنچه در بالا ذکر شد این موضوع را در ذهن تداعی کند که هر کسی که بدون در نظر گرفتن مزاج‌شناسی، مبادرت به انتخاب همسر می‌کند، در زندگی شکست خواهد خورد. اما باید این جمله را به گونه ای دیگر بیان بیان کرد: «آنچه می‌تواند یک زندگی را به شرایط بحرانی برساند عدم شناخت صحیح در انتخاب همسر مناسب و عدم موفقیت در گزینش همسری است که توان پاسخگویی به نیاز های او را داشته باشد و در عرصه های مختلف زندگی «هم‌کفو» او باشد؛ و مزاج‌شناسی، یکی از ابزار شناخت است» ... یعنی می‌توان از راه های مختلف به برخی از این شناخت ها رسید و فن مزاج‌شناسی، ابزاری است که قواعدی را  در اختیار ما می‌گذارد که راحت تر و سریعتر به جواب برسیم. فرضا اگر زوجین در هنگام آشنایی خجالت می‌کشند که از توانایی و میل جنسی طرف مقابل بپرسند، به واسطۀ آشنایی با فنون مزاج شناسی می‌توانند با سوال های غیر مستقیم و از روی ظواهر به این موضوع پی ببرند. و یا مثلا اگر هر دو طرف از کودکی در یک خانواده (فامیل) بزرگ شده باشند، بنا به برخوردهای مکرری که با یکدیگر داشته اند ( و بدون استفاده و اطلاع از قواعد مزاج شناسی) می‌دانند که طرف مقابل، مثلا آدم احساساتی و زودرنجی است و محدودۀ بروز این حالات را هم می‌داند. و یا اگر مادر بزرگی در یک محل، از کودکی این دو نفر، هر دو را می‌شناخته و از بدو تولد با آن ها و خانواده آن ها در رفت و آمد بوده می تواند تشخیص دهد که این دو به درد هم می خورند یا نه؟ و آیا از لحاظ رفتاری و احساسی به هم نزدیکند یا نه؟ و اگر این مادر بزرگ، به فنون مزاج‌شناسی آگاهی داشته باشد حتی می تواند تشخیص دهد که دختر خانم، دخترزاست یا پسر زا. یعنی مزاج شناسی برای افرادی که از آن اطلاع دارند، مسائلی را معلوم می‌کند که شاید از طرق دیگر خیلی سخت بشود به آن ها پی برد و این یک مزیت است.


حال، در صورتی که از راه های دیگر، تشخیص مناسب در کفویت طرفین انجام نشود، و این امر تاثیرات منفی خود را در زندگی بروز دهد،  باز هم مزاج شناسی برای رفع مشکل به کار می‌آید، بخصوص وقتی که عدم تطابق در مزاج ها زیاد نباشد. یعنی مزاج‌شناسی، قواعدی را در اختیار روجین قرار می‌دهد تا فاصله این عدم تطابق ها را با هم کم کنند و به حداقل برسانند و اگر این فاصله زیاد نباشد (مثلا اینطور نباشد که مرد، بسیار گرم و زن بسیار سرد باشد) با اجرای یک سری عملیات تغذیه ای (بر اساس مزاج شناسی) و طبی (مثل حجامت) شرایط زوجین را از لحاظ میزان گرمی و سردی به هم نزدیگ می‌کنند. مثلا آن طرف را که گرمتر است، با تغذیه مناسب از گرمایش می‌کاهند (که این می‌تواند موضعی باشد نه برای کل بدن) و مثلا در مورد میل مضاعف جنسی، با استفاده از حجامت، این فرد را متعادل می‌کنند تا به شرایط همسرش نزدیک تر شود و همچنین طرف مقابل را که سرد است، با اعمال فنون مناسب، گرمتر می‌کنند تا به شرایط همسرش نزدیکتر بشود .... اما این امر دلیل بر این نمی شود که مزاج شناسی (یا استفاده از هر راهی که شناخت صحیح ایجاد کند) در امر انتخاب همسر را نادیده بگیریم و بعد از ازدواج به فکر رفع مشکلات بر آییم ...
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد