عطاری - طب سنتی - زالو درمانی - گیاهان دارویی - گیاه درمانی

به رسمی ترین سایت طب سنتی ایران خوش آمدید

عطاری - طب سنتی - زالو درمانی - گیاهان دارویی - گیاه درمانی

به رسمی ترین سایت طب سنتی ایران خوش آمدید

کاهش دردهای قاعدگی با گیاهان

کاهش دردهای قاعدگی با گیاهان

گیاهان دارویی را می ‌توان به صورت عصاره‌ های خشک شده(کپسول ‌‌ها، قرص‌ ها و پودرها)، دم‌ کرده ‌ها یا تنتورها مورد استفاده قرار داد.



دم ‌کرده ‌ها را باید با یک قاشق چای ‌خوری از گیاه دارویی به ازای هر فنجان آب تهیه کرد. برای این کار می‌ باید برگ‌ ها و گل ‌ها را به مدت 5 تا 10 دقیقه و ریشه ‌ها را به مدت 10 تا 20 دقیقه در آب خیساند و روزانه 2 تا 4 فنجان از این خیسانده را در زمان دلخواه نوشید.



تنتورها، فرآورده‌ هایی تهیه شده از الکل(یا مخلوط آب و الکل) با قدرت گیاهی معادل یک قسمت گیاه دارویی در پنج قسمت حلال یا یک قسمت گیاه دارویی در ده قسمت حلال هستند.



معرفی برخی گیاهان

* 30 قطره از تنتور درخت عفیفه (Chaste Tree)یا ویتاگنوس و کوهاش سیاه Cohosh) (Black  هر کدام به مقدار دو بار در روز درد را تخفیف می‌ دهد.



* دم ‌کرده تمشک قرمز (Red Raspberry)بافت رحم را تقویت می ‌کند.



* نسبت مساوی از تنتور هفت کول یا بداغ(Cramp Bark)، کوهاش سیاه، زغال اخته جامائیکا   (Jamaica Dogwood) و سیب‌ زمینی وحشی هندی(Wild yam)، را می ‌توان با هم برای تسکین درد و کرامپ‌ های رحمی استفاده کرد. برای این منظور می‌ باید هر نیم ساعت 20 قطره برای چهار دوز متوالی و سپس بر حسب لزوم تا هشت دوز در روز به مدت هفت روز این مخلوط را استفاده کرد.
انواع گیاهان دارویی

* برای کاهش کرامپ‌ های قاعدگی، روزانه 2 لیوان از مخلوط آب، دو عدد سیب، دو ساقه کرفس(Celery)  و یک پیاز رازیانهFennel)) توصیه می‌ شود.

کرفس و رازیانه دارای ماده " فیتواستروژن "(ماده‌ای شبیه به هورمون زنانه) هستند که ناراحتی ناشی از خون ریزی و کرامپ‌ های قاعدگی را کاهش می‌ دهند.



* آب آناناس نیز در تسکین کرامپ‌ های رحمی مفید است. آنزیم موجود در آب آناناس باعث شل شدن عضلات می‌ شود.



* برای کاهش ناراحتی ‌های قاعدگی، استفاده از مخلوط یک قاشق صبر زرد(Aloe Vera)، با کمی فلفل سیاه پس از غذا یک هفته قبل از شروع خون ریزی توصیه می‌ شود. در طول خون ریزی های قاعدگی، در صورت وجود کرامپ ‌های دردناک، می‌ توان هر نیم ساعت یک دوز از این مخلوط را تا تسکین کامل دردها مصرف نمود. لازم به ذکر است که صبر زرد از نوع مصرف خوراکی، عاری از عوارضی جانبی تولید کننده اسهال است.



* در برخی از زنان، قاعدگی دردناک ناشی از "اضطراب زن بودن" یا "اضطراب جنسیتی" است. در این موارد اسانس گل انار توصیه می ‌شود. اسانس گل انار اندام‌ های بدن زن را متعادل کرده و پذیرش ویژگی‌ های جنسی زنانه را برای وی آسان می‌ کند. اسانس گل انار برای برطرف کردن نشانه‌ های قبل از قاعدگی نیز مفید است. درمان با اسانس انار می‌ باید به طور مداوم و هر روز انجام گیرد و صرفا به روزهای خون ریزی قاعدگی محدود نشود.



* برای درمان کرامپ ‌های قاعدگی، دم ‌کرده پوست قره‌ قاط (Cranberry)بسیار مفید است. برای تهیه این دم کرده، چهار قاشق غذاخوری پوست قره ‌قاط، یک قاشق غذا خوری پونه معطر(Pennyroyal) و دو قاشق مربا خوری زنجبیل (Ginger)تازه رنده شده را در چهار لیتر آب سرد ریخته، روی اجاق بگذارید تا به جوش آید و برای مدت 2 تا 3 دقیقه به آرامی بجوشد و نیم ساعت پس از برداشتن این جوشانده از روی شعله، آن را صاف کنید. هر 15 دقیقه یک چهارم فنجان از این دم کرده را بنوشید تا درد کرامپ‌ های قاعدگی آرام گیرد.

عادت ماهانه می تواند خطرناک باشد
اختلال قاعدگی

به‌طور طبیعی،‌عادت ماهانه خانم ها تقریبا هر 28 روز یک‌ بار رخ می‌دهد و البته خصوصیات قاعدگی (طول دوره‌ ماهانه، مدت خون‌ریزی و شدت آن) ممکن است بین خانم ها، متفاوت باشد. معمولا خون‌ریزی ماهانه 5 تا 7 روز طول می‌کشد و به طور طبیعی، حدود یک فنجان خون در این مدت از دست می رود.

اغلب خانم ها در دوره‌ای از زندگی خود، خون‌ریزی شدید قاعدگی را تجربه می‌کنند، اما بعضی از آنها تقریبا در تمام دوره‌ها، خون‌ریزی شدید دارند که این موضوع را نباید امری عادی و طبیعی تلقی کرد.

بسیاری از خانم‌ها تصور می‌کنند که خون‌ریزی‌های شدید قاعدگی امری طبیعی است، در حالی که این حالت ممکن است بسیار خطرناک بوده و علامت نوعی اختلال خونی باشد.

تحقیقات بسیاری نشان می‌دهد که قاعدگی‌های شدید ممکن است علامتی از یک سری اختلالات انعقادی خون باشد.
وقتی خون منعقد نمی‌شود

محققان هشدار می‌دهند که خانم ها و پزشکان باید به نشانه‌های خون‌ریزی‌های بیش از حد توجه بیشتری داشته باشند و آن را امری طبیعی تلقی نکنند. بسیاری از این اختلالات انعقادی در خانم ها ناشناخته باقی می‌مانند، در حالی که ممکن است نشانه‌ای از وجود یک مشکل باشد. خانم هایی که دچار سیکل‌های قاعدگی شدید می‌شوند، باید بیشتر مراقب باشند، زیرا 25 درصد آنها مبتلا به اختلالات خونی ناشناخته هستند.

خون‌ریزی‌های زیاد دوران قاعدگی ممکن است نشانگر این باشد که خون به سادگی و به‌طور طبیعی لخته نمی شود. در بسیاری از موارد پزشکان به مشکلات انعقادی فکر نمی‌کنند. بسیاری از پزشکان دلایل هورمونی و یا وجود فیبروم‌ها را دلیل خون‌ریزی‌های شدید می‌دانند و در برخی موارد حتی با برداشتن رحم از طریق جراحی، اقدام به درمان این خون‌ریزی‌ها می‌کنند، در حالی که علت اصلی این مشکل وجود اختلالاتی در انعقاد خون است.
چرا و به چه علت؟

شایع‌ترین عللی که می‌توانند موجب خون‌ریزی شدید قاعدگی شوند عبارتند از:

- عدم تعادل هورمونی: در هر دوره ماهانه طبیعی، تعادل بین هورمون‌های استروژن و پروژسترون، بازسازی دیواره رحم (اندومتر) را تنظیم می‌کند. این دیواره در طول قاعدگی تخریب شده و از طریق خون‌ریزی خارج می‌شود. اگر تعادل بین هورمون‌ها به‌هم بخورد، اندومتر (دیواره رحم) بیش از حد رشد می‌کند و به ناچار باید خون‌ریزی بیشتری صورت بگیرد تا این دیواره بریزد و خارج شود.
گاهی خونریزی‌های شدید هنگام عادت ماهانه خانم ها، از یک اختلال انعقاد خون جدی ناشی می‌شود.

عدم تعادل هورمونی در دختران جوانی که برای اولین‌بار عادت ماهانه می‌شوند و همچنین در خانم هایی که به یائسگی نزدیک می‌شوند، ‌بیشتر رخ می‌دهد. هر علت دیگری که بتواند این تعادل هورمونی را به‌هم بزند، ‌ممکن است باعث منوراژی (خونریزی قاعدگی بیش از حد یا طولانی) شود، مثل بیماری‌های تیرویید که اغلب با داروهای هورمونی قابل کنترل است. هر چند، ‌استفاده نامناسب از داروهای هورمونی خود می‌تواند یکی از علل مستقیم منوراژی باشد.

- فیبروم رحم: این تومور خوش‌خیم و غیرسرطانی رحم، در سال‌های باروری شما ظاهر می‌‌شود. فیبروم رحم می‌تواند به خون‌ریزی قاعدگی شدیدتر از حد طبیعی و یا طولانی منجر گردد.

- پولیپ: پیشرفت رشد تومور کوچک خوش‌خیم در دیواره رحم (پولیپ رحم) می‌تواند موجب خون‌ریزی شدید یا طولانی قاعدگی شود. اغلب پولیپ رحم در سنین باروری و به علت تولید یا مصرف بیش از حد هورمون به وجود می‌آید و می‌تواند به خون‌ریزی در زمانی غیر از زمان قاعدگی (لکه بینی) منجر گردد.

- کیست‌های تخمدان: این کیسه‌های پر از مایع، داخل یا روی تخمدان‌ها ایجاد می‌شوند. این ضایعات اغلب خوش‌خیم هستند و به ندرت موجب بی‌نظمی‌‌های قاعدگی از جمله منوراژی می‌شوند.

- اختلال عملکرد تخمدان: نارسایی تخمدان‌ها در تولید، تکمیل و آزاد کردن تخمک (تخمک‌گذاری) می‌تواند موجب عدم تعادل هورمونی و در نتیجه منوراژی شود.

- آدنومیوز: این بیماری وقتی ایجاد می‌شود که غدد اندومتر در عضلات رحم جاسازی شود و اغلب موجب خون‌ریزی شدید و درد می‌گردد. در زنان میانسالی که تعداد بچه‌های زیادتری داشته‌اند، احتمال گسترش این بیماری بیشتر است.

- آی.یو.دی: این دستگاه داخل رحمی که برای جلوگیری از بارداری به‌کار می‌رود، موجب لکه‌بینی خفیف در زمان استفاده از آن می‌شود که اغلب پزشک مجبور به خارج کردن آن از رحم فرد بیمار می‌گردد.
جمعی از محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران بر این باورند هر چند گیاهان دارویی در درمان برخی بیماری ها می توانند به تنهایی یا به همراه داروهای شیمیایی موثر باشند، اما در بسیاری از بیماری ها نمی توانند جایگزین داروهای متداول گردند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا- منطقه علوم پزشکی تهران، مصرف داروهای گیاهی مانند داروهای شیمیایی، باید با تایید و تجویز پزشک و زیر نظر وی انجام پذیرد و این تصور که چون این مواد طبیعی هستند و خوردن هر مقدار از آنها بی ضرر است، اشتباه است.

استفاده ی بیش از حد (در صورتی که دوز کم آن مفید باشد) از این مواد می تواند موجب مسمومیت و حتی در مواردی منجر به مرگ شود، مثلا استفاده بی رویه از گیاهی بنام انگشتانه، ممکن است باعث خستگی، ضعف عمومی، گیجی، توهم، سردرد، بی حالی، سرگیجه، غش، نامنظمی حرکات قلب، تاری دید، دو بینی، بی اشتهایی ، تهوع، استفراغ و... شود.

همچنین یک مشکل به ظاهر ساده ممکن است نشانه ی بیماری خطرناکی باشد؛ مثلاً سرفه می تواند نشانگر سل یا حتی سرطان ریه باشد، که در صورت عدم مراجعه ی به موقع به پزشک موجب وخیم تر شدن بیماری می شود.

بنابراین توصیه می شود در صورت بروز علائم خاص بیمارگونه، با مراجعه به پزشک نسبت به رفع مشکل اقدام کنید و در صورت تمایل به استفاده از داروهای گیاهی، با اجازه پزشک متخصص و زیر نظر وی اقدام به مصرف آن نمایید.

همچنین گاهی داروهای گیاهی تأثیر کمی بر درمان بیماری دارند و مصرف آنها با داروهای شیمیایی می تواند به نتایج بسیار امیدوار کننده منجر شود.
پژوهشگران دانشگاه تربیت معلم تهران دریافته اند مصرف ویتامین E  می تواند دردهای قاعدگی را بهبود بخشد‏.‏

به گزارش پایگاه اینترنتی ‏MEDLINEPLUS.COM ‏، مطالعه دختران نوجوان ایرانی نشان داد مصرف ویتامین E دو روز قبل از شروع خونریزی قاعدگی، در کنترل انقباضات رحمی دردناک به مراتب از دارودرمانی موثرتر است ‏.‏ بعد از‏ چهار ‏ماه مصرف مرتب ویتامین E ، زمان انقباضات دردناک رحمی از‏ 17 ‏ساعت به 2 ‏ساعت کاهش یافت.‏

نتایج تحقیقات این گروه پژوهشی در مجله" JOURNAL OF OBSTETRICS AND GYNECOLOGY " به چاپ رسیده است ‏.‏

درد قاعدگی به دنبال انقباضات عضله صاف رحمی ، ناشی از آزادسازی واسطه های شیمیایی به نام پروستاگلاندین ها بروز می کند‏.‏ پروستاگلاندین ها با ایجاد انقباضات رحمی باعث کنده شدن پوشش سلولی سطح داخلی رحم و خونریزی می شوند‏.‏

ویتامین E باعث مهار تولید پروستاگلاندین ها می شود‏.‏

دراین مطالعه مصرف دارونما و ویتامین E به طور تصادفی، در 278 ‏دختر 15 تا 17 ساله مبتلا به قاعدگی دردناک بررسی شد‏.‏برای این بررسی، دو روز قبل از شروع قاعدگی تا روز سوم آن ، روزانه 200 میلی گرم ویتامین E را برای مدت چهارماه به این دختران دادند که با کاهش چشمگیر طول مدت دردهای شدید ناشی ازانقباضات رحمی توام بود‏.‏ با مصرف ویتامین E ، مصرف ایبوپروفن از ‏89 درصد به ‏4‏ درصد کاهش یافت.

هر چند که دوز مصرفی ویتامین E در این آزمایش، در مقایسه با دوز مجاز توصیه شده آن در روز ( ‏20 ‏میلی گرم ) زیاد به نظر می رسد ، ولی مصرف ویتامین E با این دوز عوارض جانبی به همراه ندارد‏.‏ دانشمندان مصرف ویتامین E را تا‏ 1000 ‏میلی گرم در روز مجاز می دانند‏.‏

به این ترتیب می توان با مصرف ویتامین E بدون هیچ عارضه جانبی از بروز دردهای قاعدگی جلوگیری کرد‏.‏

منبع : WWW.IRANEMS.COM
سازمان بهداشت جهانی یک استراتژی یا رهنمود جهانی در خصوص طب و داروهای سنتی و گیاهی ارائه کرده است.

این اقدام در واکنش به مصرف روز افزون این گونه داروها صورت گرفته و سازمان بهداشت جهانی امیدوار است، سندی که از این رهنمود تهیه کرده است ، به دولت ها کمک کند تا بتواند قوانین و مقررات لازم را برای مصرف این داروها وضع کنند.

تحقیقات سازمان بهداشت جهانی نشان داده است که در بعضی از کشورها بیشتر داروهایی که مردم  مصرف می کنند ، از نوع سنتی است. در اتیوپی این رقم به 90 درصد می رسد.

در سال های اخیر ، مردم در کشورهای غربی نیز به داروهای سنتی گیاهی هومیوپاتی و مانند آنها رو آورده اند ، به عنوان مثال ، سه چهارم مردم فرانسه ، دست کم یک بار در عمرشان از داروهای سنتی استفاده می کنند.

مقامات سازمان بهداشت جهانی می گویند که این داروهای غیر متعارف از جانب دو گروه زیان می بینند : یکی مشتاقان و هوادارانی که حاضر به هیچگونه انتقادی از آنها نیستند و دیگری مخالفان و منتقدان نا آگاه به عقیده این سازمان ، داروهای غیر متعارف و سنتی نقش مثبتی در طب امروزی دارند ، ولی باید درباره آنها تحقیقات کافی صورت گیرد و برایشان مقرراتی تهیه شود.

بعضی از کشورها مانند چین و ویتنام ، درمان های سنتی را در نظام بهداشت و درمان عمومی خود ادغام کرده اند و سازمان بهداشت جهانی اکنون می خواهد به کشورهای دیگر کمک کند تا خط مشی هایی ارائه کنند که مردم این کشورها بتوانند از مزایای این گونه داروها بهره گیرند و در عین حال از خطرات احتمالی آن مصون باشند.
هر چند که دنیای غرب ، داروهای غیر متعارف را " طبیعی " و " ملایم " می پندارند ، ولی تعدادی از این مواد به اندازه داروهایی که کارخانه های داروسازی غربی می سازند ، قوی است و می تواند همان اثرات طبی نامطلوب را در بر داشته باشد.

بسیاری از پزشکان مایلند که داروهای سنتی نیز پیش از عرضه شدن به بازار برای فروش ، مانند داروهای متعارف در آزمایشگاه ها به طور دقیق آزمایش شوند.
بر اساس یک مقاله پژوهشی در ایران نشان داده شد که بیشتر مواد مؤثر داروهایی که در حال حاضر برای بیماران تجویز می‌شود، از گیاهان استخراج می‌شود و کارشناسان با وجود پیشرفت های علمی فراوان هنوز نتوانسته‌اند مواد مؤثر دیگری را جایگزین این مواد گیاهی کنند.

نویسنده این مقاله ، ناشناخته بودن داروهای شیمیایی برای بدن را ، عامل ایجاد عوارض جانبی در انسان دانسته و افزوده است: به علت شناختی که بدن از صورت های گوناگون گیاهان غذایی و دارویی دارد، عوارض جانبی این قبیل داروها کمتر مشاهده شده است.

این کارشناس افزوده است: گیاهان دارویی به علت دارا بودن مواد مؤثر گوناگون می‌توانند در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد داشته باشند، بدون آن که مجموعه ی مواد مؤثر آنها بر یکدیگر تاثیری گذاشته یا تدافعی ایجاد کنند و اگر بیمار همزمان دارای علایم مختلف چند بیماری باشد، می‌تواند فقط از یک داروی گیاهی با خواص گوناگون استفاده کند.

ما در اینجا اطلاعاتی راجع به برخی از گیاهان دارویی و نحوه مصرف آنها را بیان می کنیم که امیدواریم  مفید واقع شود.

نام:حشیشه الجرب (گل کبوتر)

نام لاتین :Scabiosa

این گیاه از روزگاران کهن مورد توجه بودهاست و از جمله داروهای شفابخش در بیماریهای جلوی نظیر جذب بوده است ؛ این گیاهقاعده آور است و در درمان سرفه؛ برونشیت؛ ناراحتی های حاد تنفسی موثر است خوردن آنموجب تسهیل خروج اخلاط از ریه می شود از ریشه تازه له شده آن برای ناراحتی هایپوستی مثل جرب استفاده می شود دم کرده یا جوشانده گیاه به صورت غرغره برای رفع التهابو زخم مخاط دهان موثر است

نحوه مصرف :10 گرم برگ گیاه را در 100 گرم آب جوش دمکرده صاف نموده مصرف  کنید .

نام :خارشتر( اشتر خار)

نام لاتین:Blessed thistl

از دم کرده این گیاه در موارد سردردهای یکطرفه و تپش قلب مصرف می شود این گیاه طبیعت گرم و خشک دارد این گیاه برای یرقان؛ اسهال صفراوی و رفع بی اشتهایی موثر است مصرف این گیاه به عنوان داروی ضد سرطان مورد توجه است این گیاه ضد سم نیز میباشد .  مالیدن کوبیدن شاخه و برگها و ریشه آن که در سرکه پرورده شده باشد برای تسکین دردها مفید است .

نحوه مصرف : دم کرده ؛ 50 گرم گیاه در 1000 گرم آب جوش ریخته دم کشیده روزانه 3 تا 4 لیوان میل شود تهیه سرکه ؛ گیاه را در سرکه انگور به مدت 40 روز در آفتاب خیسانده و سپس استفاده نمایید .

نام :دم اسب (علف هفت بند)

نام لاتین:Horse tail

این گیاه به واسطه دارا بودن ترکیبات طلا در درمان آرتروز مورد استفاده قرار می گیرد این گیاه مدر بوده بنابراین در رفع جذب آب و اختلالات الکترولیتی کاربرد دارد مصرف این گیاه برای زمان بارداری باید با احتیاط مصرف شود این گیاه باید از دسترس کودکان دور بماند این گیاه در رده گیاهان با ع وارض نامشخص دسته بندی شده است ربرای کمک به درمان تجمع آب در بدن یادر درمان آرتروزهای روماتیسمی نیز می توان از دم کرده استفاده کرد .

نحوه مصرف : 1 تا 2 قاشق مرباخوری گیاه خشک را در یک پیمانه آب جوش ریخته 10 دقیقه خیس کنید و سپس آن را میل کنید مقدار مصرف در هر روز تا 2 پیمانه (220CC ) مجاز است .

نام :زراوند (خربزه ابوجهل)

نام لاتین:Aristolochia

این گیاه و ریشه آن از نظر طبیعت ، گرم و خشک است بازکننده گرفتگی و انسداد مجاری عروق صدا و مدر است این گیاه قاعده آور است و کرم معده و کرم کدو را می کشد و برای پاک کردن رحم بسیار مفید است از جوشانده برگ گیاه برای فروکش کردن تاول و جوش کودکان استفاده می شود برای قطع تب های نوبهای و استسقا و بی اشتهایی تجویز می شود . برای صرع و کزاز و چرک لثه مفید است .

نحوه مصرف : تحت نظر پزشک باید مصرف گردد .

نام :سرخدار( زرنب/ رجل الجرار)

نام لاتین:Commun yew

ماده موثری در این گیاه موجود است که خاصیت ضد سرطان دارد برگها و میوه بدون دانه آن مسکن آرام بخش قاعده آور و ضدعفونی کننده می باشد و از برگ های آن در موارد آسم برونشیت سکسکه صرع و سو هاضمه و نیز به عنوان تقویت کننده نیروی چشمی استفاده می کنند از نظر طبیعت برگهای این گیاه گرم و خشک است برگ های آن بسیار سوزاننده و زخم کننده است و در عین حال به مقدار کم مقوی معده و کبد و گرم کننده آن است برای صاف کردن صدا تسکین سرفه افزایش اشتها و در مورد نفخ و بند آوردن اسهال و سردی مثانه نیز مفید می باشد .

نحوه مصرف : مقدار خوراک از گرد برگ آن 3 تا 5 گرم می باشد .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد